Twee voetgangersoversteekplaatsen (VOP) op de Slotlaan zullen door de gemeente Capelle aan den IJssel worden aangebracht. Daarmee keren zij deze terug, waar deze eerst werden weggehaald vanwege de ‘visie voetgangersoversteekplaatsen’. Nu zullen de VOP’s verhoogd worden om onduidelijkheid weg te halen bij voetgangers en automobilisten. Hiermee moeten nieuwe ongelukken worden voorkomen, op korte termen wordt er gestart met de aanpassingen aan de Slotlaan.

Wethouder Jean Paul Meuldijk over de terugkeer (Stadsbeheer): “De zebrapaden lagen er al sinds jaar en dag. Deze zijn aangepast tot oversteekplaatsen met kanalisatiestrepen. Dit zorgde voor enige verwarring en vragen bij Capellenaren. Omdat veiligheid essentieel is hebben we besloten de oude bekende zebrapaden in ere te herstellen en te verhogen.”

De oversteekplaatsen die terug zullen keren, bevinden zich ter hoogte van de Rubenssingel, nabij de P.C. Boutenssingel en om de oversteek ter hoogte van De Genestetstraat – Paulus Potterlaan. De direct betrokkenen zullen worden geïnformeerd per brief of mail.

Bron: Gemeente

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!