In april en mei organiseert Welzijn Capelle de workshops ‘Niet horen…Maar luisteren’ en ‘Grenzen aangeven, hoe doe ik dat?’ Deze workshops zijn in de eerste plaats voor vrijwilligers van Welzijn Capelle, maar er is ook een aantal plaatsen beschikbaar voor (individuele) vrijwilligers van andere organisaties. Meld snel aan want vol is vol!

In de workshop ‘Niet horen…Maar luisteren’ leren deelnemers wat écht luisteren nu eigenlijk inhoudt. Er zijn verschillende manieren van luisteren, zoals actief en passief. In de workshop wordt aandacht besteed aan verbale en non-verbale manieren om iemand uit te nodigen zijn/haar verhaal te vertellen. Zo leer je om informatie over de ander in te winnen en kun je vaststellen waar de ander nu écht behoefte aan heeft (de vraag achter de vraag). Ook wordt stil gestaan bij het stellen van verdiepende vragen. Het is een interactieve workshop met veel oefeningen om de vaardigheden meester te worden. Communiceren moet je immers oefenen om het goed te leren. De workshop duurt 3 uur en is een must voor vrijwilligers die een “luisterend oor” willen zijn voor de ander.

De workshop wordt gegeven op donderdag 26 april van 09.30 tot 12.30 uur en van 14.15 tot 17.15 uur.

Workshop ‘Grenzen aangeven, hoe doe je dat?’

In de workshop ‘Grenzen aangeven, hoe doe ik dat?’ leren deelnemers dat grenzen aangeven heel belangrijk is. In de praktijk blijkt dat best lastig. In deze workshop krijgen deelnemers antwoorden op vragen over hoe grenzen te stellen, welke signalen er zijn die duidelijk maken dat grenzen overschreden worden en hoe grenzen te bewaken zijn. Deelnemers gaan grenzen formuleren en krijgen hier een aantal handige tips voor. Een goed geformuleerde grens is alvast het halve werk. De workshop wordt gegeven op woensdag 9 mei van 09.30 tot 12.30 uur of van 14.15 tot 17.15 uur.

Aanmelden, kosten en locatie 

Aanmelden voor één van de workshops kan door te bellen naar het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP), 010 – 264 02 20 of stuur een e-mail [email protected]. Binnenlopen op de Meeuwensingel 1A kan ook dagelijks van 09.00 en 16.00). Per cursist zijn de kosten 15 euro, vooraf te voldoen. Na aanmelding volgt een factuur. Alle trainingen vinden plaats op de Meeuwensingel 1a. Na afloop ontvangen deelnemers een certificaat.

Laat een reactie achter