In mei en juni vindt een aantal interessante workshops en trainingen plaats voor alle Capelse vrijwilligers. “De insteek is iedereen die vrijwilligerswerk doet op een praktijkgerichte manier ondersteunen met cursussen en trainingen, zodat zij cliënten beter kunnen helpen. En tegelijkertijd hun eigen talent ontplooien”, aldus Carin van der Hor, coördinator Kenniscentrum bij Welzijn Capelle.

“Vrijwilligers kunnen deze maanden deelnemen aan een reanimatiecursus, een workshop ‘Niet horen…maar luisteren’, een workshop ‘Invloedrijk communiceren’, een voorlichtingsbijeenkomst over regelingen en voorzieningen voor Capellenaren met laag inkomen en/of schuldenproblematiek en er vinden twee bijeenkomsten plaats over de nieuwe privacywetgeving. Er is dus genoeg te halen!”

In de workshop ‘Niet horen… maar luisteren’, op woensdag 6 juni, ontdekken vrijwilligers de kracht van luisteren in de communicatie. Deelnemers maken onder andere kennis met het Luisteren-Samenvatten-Doorvragen model. Het is een praktische workshop waarmee de opgedane kennis direct in de praktijk gebracht wordt. De workshop is een must als je een echt “luisterend oor” wil zijn voor de ander. De workshop is van 09.00 tot 12.00 uur en vindt plaats aan de Meeuwensingel 1A. Kosten bedragen 15 euro per persoon. Aanmelden kan bij het VrijwilligersInformatiePunt (VIP), 010 – 264 02 20, [email protected]. Of loop even binnen tussen 09.00 en 16.00 uur.

Laat een reactie achter