In mei en juni vindt een aantal interessante workshops en trainingen plaats voor alle Capelse vrijwilligers. “De insteek is iedereen die vrijwilligerswerk doet op een praktijkgerichte manier ondersteunen met cursussen en trainingen, zodat zij cliënten beter kunnen helpen. En tegelijkertijd hun eigen talent ontplooien”, aldus Carin van der Hor, coördinator Kenniscentrum bij Welzijn Capelle.

“Vrijwilligers kunnen deze maanden deelnemen aan een reanimatiecursus, een workshop ‘Niet horen…maar luisteren’, een workshop ‘Invloedrijk communiceren’, een voorlichtingsbijeenkomst over regelingen en voorzieningen voor Capellenaren met laag inkomen en/of schuldenproblematiek en er vinden twee bijeenkomsten plaats over de nieuwe privacywetgeving. Er is dus genoeg te halen!”

In de workshop ‘Invloedrijk communiceren’ op woensdag 6 juni, staat effectief communiceren en invloed uitoefenen centraal. Diverse communicatiestijlen komen aan bod zoals argumenteren, normen stellen, waarderen, betrekken, onthullen en visie delen. Ook dit is een praktische workshop met veel oefenen want oefening baart nu eenmaal kunst. Na afloop zijn deelnemers in staat om te kiezen uit diverse communicatiestijlen en deze op het juiste moment in te zetten. De workshop is van 13.00 tot 16.00 uur en vindt plaats aan de Meeuwensingel 1A. Kosten bedragen 15 euro per persoon. Aanmelden kan bij het VIP, 010 – 264 02 20, [email protected]. Of loop even binnen tussen 09.00 en 16.00 uur.

Laat een reactie achter