In mei en juni vindt een aantal interessante workshops en trainingen plaats voor alle Capelse vrijwilligers. “De insteek is iedereen die vrijwilligerswerk doet op een praktijkgerichte manier ondersteunen met cursussen en trainingen, zodat zij cliënten beter kunnen helpen. En tegelijkertijd hun eigen talent ontplooien”, aldus Carin van der Hor, coördinator Kenniscentrum bij Welzijn Capelle.

“Vrijwilligers kunnen deze maanden deelnemen aan een reanimatiecursus, een workshop ‘Niet horen…maar luisteren’, een workshop ‘Invloedrijk communiceren’, een voorlichtingsbijeenkomst over regelingen en voorzieningen voor Capellenaren met laag inkomen en/of schuldenproblematiek en er vinden twee bijeenkomsten plaats over de nieuwe privacywetgeving. Er is dus genoeg te halen!”

Vrijwilligers spelen een onmisbare rol in de aanpak van armoede- en schuldenproblematiek in Capelle aan den IJssel. Vrijwilligers vanuit vele organisaties zetten zich hiervoor in. Bijvoorbeeld de medewerkers van de wijkwinkels, Stichting Leergeld en de budgetmaatjes, maar ook de vrijwilligers vanuit de kerken en zorginstellingen. Om Capellenaren met financiële problematiek goed te kunnen ondersteunen, is het belangrijk goed op de hoogte te zijn van de inkomensondersteunende regelingen en voorzieningen voor deze groep. Daarom vindt op dinsdag 12 juni een voorlichtingsbijeenkomst plaats voor vrijwilligers, waarbij de gemeente, GR IJsselgemeenten Sociale Zaken en Welzijn Capelle de belangrijkste regelingen en voorzieningen presenteren. Hierbij is ook aandacht voor recente wijzigingen. De gratis bijeenkomst start om 17.30 uur in CAPSLOC, Pelikaanweg 3 met een buffetmaaltijd. Om 21.00 wordt afgesloten met een drankje. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar [email protected].

Laat een reactie achter