Capellenaren kunnen dit jaar op de zondag voor kerst hun laatste boodschappen al om 09.30 uur doen. Diverse ondernemers in Capelle aan den IJssel hebben gevraagd om verruiming van de zondagsopenstelling, om te voorkomen dat het dringen wordt aan de kassa. De gemeenteraad is akkoord gegaan met het voorstel van het college.

Albert Heijn met vestigingen in de Koperwiek, Capelle Schollevaar en De Terp en eigenaar van de Koperwiek Wereldhave hadden de gemeente Capelle aan den IJssel verzocht toestemming te geven voor vervroegde openingstijden op de zondag voor kerst. Het college stond hier positief tegenover. Wethouder Eric Faassen: “Het gaat om een zeer beperkte verruiming van de bestaande winkeltijden verordening die winkeliers nu toestaat op de zondag voor kerst om 9.30 uur de deuren te openen. Bovendien komt dit weinig voor. Pas in 2023 valt de dag voor kerst opnieuw op een zondag.”

Supermarkten verwachten de dag voor kerst ‘enorme klantenaantallen’ en zijn blij met de verruiming van de openingstijden.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!