Wilt u kaarten winnen voor een theaterproductie, gemaakt door Capellenaren over de Van Cappellenstichting? Op 22, 23 en 24 mei is in het Isalatheater, Stadsplein 5 in Capelle aan den IJssel de voorstelling ‘Annemie’ te zien, over het echtpaar Anna Maria van Cappellen en Johannes Nolen. Mail naar [email protected] en maak kans op twee vrijkaarten.

Het echtpaar was zeer sociaal en bekommerde zich eind negentiende eeuw om de nood van arme ouderen. Annemie (koosnaam van Anna Maria) en Johannes lieten in hun testament opnemen dat na hun dood een weldadige stichting in het leven werd geroepen: de Van Cappellenstichting. De stichting richtte het Van Cappellenhuis op, waar behoeftige Capelse ouderen gratis onderdak en verzorging kregen. Midden jaren zestig van de vorige eeuw werden de doelstellingen van de Van Cappellenstichting uitgebreid met jeugd en cultuur. Tot op de dag van vandaag ondersteunt de stichting initiatieven op dit gebied en houdt het de idealen van het echtpaar hoog. 

Stichting Joep Productions heeft de uitdaging aangenomen deze boeiende Capelse geschiedenis op het podium te brengen, met getalenteerde spelers uit Capelle aan den IJssel. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Laat een reactie achter