Capelle aan den IJssel kent vier wijkwinkels in Middelwatering, Oostgaarde, Schenkel en Schollevaar. Deze winkels vullen een rol in het bieden van hulp en ondersteuning aan wijkbewoners. Om ze goed te laten lopen zijn zij op zoek naar baliemedewerkers en wijkwinkelmedewerkers.

Bij de wijkwinkels kunnen bewoners terecht met administratieve of financiele vragen over huur, verzekeringen, energie, telefonie of belastingen. Er is deskundige hulp om bijvoorbeeld zorg- en huurtoeslag of een belastingaangifte in te vullen. Ook voor een kop koffie of een praatje zijn wijkbewoners welkom.

Baliemedewerkers gezocht
Het takenpakket van een baliemedewerker ziet er als volgt uit: het openen van de wijkwinkels, ontvangen van bezoekers, het aanbieden van koffie en thee en een praatje maken. Ook licht administratief werk als het bijhouden van roosters hoort tot de taken.

Wat doet een wijkwinkelmedewerker?
Bij deze functie staat het beantwoorden van vragen centraal, invullen van formulieren, het bieden van praktische ondersteuning bij administratieve zaken en het uitleggen van brieven en het schrijven ervan. Hiervoor is wel ervaring met het efficient regelen van administratie en schrijven van brieven nodig.

Wie interesse heeft in één van deze functies kan voor meer informatie naar de website van Capelle Doet of bellen naar het VrijwilligersInformatiePunt. Telefonisch bereikbaar via 010 264 02 20 en is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!