In 2014 trad in Capelle aan den IJssel een college van Leefbaar Capelle, D66 en VVD aan. De doelen van deze partijen voor 2014-2018 werden vastgelegd in het coalitieakkoord ‘Voor Capelle, Denken, durven doen.’ De leden blikken terug op de afgelopen vier jaar. In deze aflevering wethouder Jean-Paul Meuldijk.

,,Capelle staat er financieel goed voor. Dat betekent dat we volop in de stad kunnen investeren en de lasten laag kunnen houden. Dat laatste is een belangrijke belofte en die komen we na,” begint Meuldijk. In 2018 betaalt een tweepersoons huishouden gemiddeld 19 euro minder aan ozb, afvalstoffenheffing en rioolheffingen dan vier jaar eerder.

“We investeren in 2018 4,7 miljoen euro extra in de kwaliteit van de buitenruimte. Met dit bedrag verfraaien we de entrees naar de stad en de bedrijventerreinen Capelle-West en Rivium. Speel- en sporttoestellen, stadsmeubilair en bestaand groen worden verder aangevuld en verbeterd. Onze groene aanpak leverde ons in 2015 de titel ‘Groenste stad van Nederland’ op.”

Dat Irado de nieuwe afvalverwerker is, helpt ook: “Dat zorgt voor een betere afvalscheiding en een schoner straatbeeld,” aldus Meuldijk. Onlangs is afgesproken dat Capelle in 2050 een 100 procent duurzame stad moet zijn en dat de C02-uitstoot dan gedaald is naar bijna nul. Meuldijk: “Daarom moet alle nieuwbouw in Capelle vanaf nu aardgasvrij gebouwd worden. Voor 2050 moeten ook alle gebouwen die nu nog gebruik maken van aardgas, verwarmd gaan worden door bijvoorbeeld elektrische verwarming of via het warmtenet. Een mooie uitdaging!”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!