In 2014 trad in Capelle aan den IJssel een college van Leefbaar Capelle, D66 en VVD aan. De doelen van deze partijen voor 2014-2018 werden vastgelegd in het coalitieakkoord ‘Voor Capelle, Denken, durven doen.’ De leden blikken terug op de afgelopen vier jaar. In deze aflevering wethouder Ans Hartnagel.

“We hebben hard gewerkt aan het verhogen van de veiligheid. In januari 2015 is een derde stadsmarinier aan het werk gegaan, die zich specifiek richt op woonoverlast. Sinds vorig jaar houdt een vierde stadsmarinier zich bezig met jeugd en criminaliteit. Ook Capellenaren zelf dragen bij via buurtpreventieteams en Whatsapp-buurtgroepen. We hebben een eigen procesregisseur, die er samen  met het Lokaal Team Huiselijk Geweld voor zorgt dat slachtoffers hulp krijgen.”

Ook de jeugd denkt en doet mee in Capelle. Niet alleen op het gebied van veiligheid, ook over jeugdhulp, ouderenbeleid, het nieuwe centrum en verschillende speelvoorzieningen. Hartnagel: “Ik ben trots op de fantastische jeugdraad en een prachtig kindercollege. In Capelle hebben we daarnaast voor de jonge doelgroepen het populaire KinderLab geïntroduceerd. Daar heeft de wijk Schollevaar nu al profijt van.”

De gemeente is sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de jeugdhulp. Hartnagel: “Deze moeilijke overgang is in Capelle goed verlopen. Kinderen en hun ouders behielden de zorg die ze hadden, vielen nergens buiten de boot. Doordat we kinderen zo vroeg mogelijk helpen, voorkomen we hogere kosten.”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!