In 2014 trad in Capelle aan den IJssel een college van Leefbaar Capelle, D66 en VVD aan. De doelen van deze partijen voor 2014-2018 werden vastgelegd in het coalitieakkoord ‘Voor Capelle, Denken, durven doen.’ De leden blikken terug op de afgelopen vier jaar. In deze aflevering wethouder Eric Faassen.

“Economisch gaat het goed in Capelle. We staan al jaren in de top 3 van meest MKB-vriendelijke gemeenten in Zuid-Holland. We willen graag dat op Rivium meer bedrijven vestigen en het gebied veranderen in een locatie waar het fijn is om te wonen. Onze partnerstad Jiashan opende een kantoor op Rivium. Het biedt allerlei mogelijkheden voor het Capelse bedrijfsleven om zaken te doen met China.”

Veel taken op het gebied werk, zorg en jeugd die eerst bij de landelijke overheid lagen, zijn per 1 januari 2015 handen gekomen van gemeenten. Faassen: “In Capelle is dit in samenwerking met de zorgaanbieders goed verlopen. Niemand is tussen wal en schip geraakt.” Bovendien worden mensen die het wat minder hebben, waar dat kan, ondersteund. Faassen: “In 2014 hebben we een zelfstandige Voedselbank mogelijk gemaakt, die per week voor ongeveer 160 huishoudens voedselpakketten verzorgt.

Ook het Jeugdsport- en -cultuurfonds werden meer gebruikt door betere voorlichting: “Op deze manier kunnen alle kinderen in Capelle zich op vele vlakken ontwikkelen,” aldus Faassen.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!