Online supermarkt Picnic is vanaf donderdag 25 januari ook actief in Capelle aan den IJssel. Wethouder Eric Faassen van Sociale Zaken en Werkgelegenheid opende het overslagpunt van waaruit de boodschappen bezorgd worden door de duurzame elektrische wagentjes.

De uitbreiding is onderdeel van de landelijke uitrol van de supermarktketen, die ook actief is in steden als Amersfoort, Utrecht, Vlaardingen, Leiden, Delft, Schiedam, Rotterdam en Den Haag. De innovatieve websuper gaat op de hub in de Nikkelstraat van start met 15 bezorgwagentjes en 30 bezorgers. Over een jaar moet dit gegroeid zijn naar 30 bezorgwagentjes en bijna 100 bezorgers.

Wethouder Faassen: “Het is een jonge, innovatieve onderneming die perfect aansluit bij de energieke ondernemers en bewoners van Capelle. De duurzame, elektrische wagentjes passen goed bij de duurzame doelstellingen van onze gemeente. Bovendien is deze lokale hub een echte banenmotor.”

En oprichter Michiel Muller: “De uitbreiding naar Capelle is een belangrijke stap voor ons, want we verwachten hier veel van gezien de duizenden aanmeldingen die we al kregen. Ook in die steden houden de inwoners niet van poespas, maar willen ze gewoon de laagste prijs, gratis thuisbezorging en superservice.”

 

Laat een reactie achter