Een uur lang moest Capelle met tien man spelen. Maar toch had er voor de goed spelende ploeg van Ron Timmers meer ingezeten dan een 1-1 gelijkspel.

Capelle-Quick Boys was een meeslepend duel, mede door de aanwezigheid van Dirk Kuyt bij de Katwijkers. De wedstrijd werd door bijna 1500 mensen bezocht, een ongekend hoog aantal voor vv Capelle. Blijkbaar was ook scheidsrechter Stef Veekamp onder de indruk, want zijn beslissingen in de eerste helft waren zeker niet in het voordeel van de thuisploeg. Al na 9 minuten kwam Quick Boys op voorsprong door Kelvin Maynard, die scoorde uit een uitermate dubieuze strafschop.

Daarna nam Capelle het initiatief over en kreeg de ploeg ook kansen via Bram de Bruin en Olaf van der Sande, die in de 19e minuut vrij voor de keeper hoog over schoot. Na een half uur kreeg Gomez Shee zijn tweede gele kaart en moest Capelle met tien man verder. Desondanks kreeg de thuisclub weer kansen, maar die waren niet besteed aan Jorn van Lunteren en opnieuw Olaf van der Sande.

In de tweede helft kreeg Quick Boys de meeste kansen. Van Nieuwkerk en Kuyt mikten echter beiden de bal net naast het doel. In de 59e minuut haalde Kuyt de achterlijn en schoof de bal in de voeten van Kenny Anderson, die van dichtbij uithaalde. Keeper Van der Meer verrichtte de redding van de dag en tikte de bal nog uit zijn doel. Toen Anderson nog een keer uithaalde, was opnieuw Van der Meer hem de baas.

Aan de andere kant kreeg ook Van der Sande nog een kleine kans. In de 70 minuut kwam Boris Letterie in het veld en nauwelijks één minuut later scoorde hij van dichtbij de gelijkmaker 1-1. De laatste minuten waren nog erg spannend. In de 86e minuut speelde Gertjan Rothman de bal te kort terug. Dirk Kuyt tikte de bal net over het doel. Twee minuten later was Kuyt opnieuw dichtbij een doelpunt, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald. Toch kreeg Capelle in de blessuretijd nog de kans om de overwinning binnen te slepen. De ingevallen Angelmo Vyent was over links zijn tegenstanders te snel af en stormde op het doel af. In plaats van de bal breed te leggen op drie meegelopen medespelers ging hij voor eigen kans en hield er slechts een corner aan over. Het einde van de wedstrijd werd door de toeschouwers met applaus vergezeld. Zeker gold dat voor Capelle, dat met tien man gestreden had voor wat het waard was.

In de strijd tegen degradatie bleef de afstand tot ACV hetzelfde. Een punt winst werd er geboekt ten opzichte van het verliezende Spijkenisse, maar de afstand tot een veilige plaats blijft acht punten.

Tekst: Hans Stofkooper

Laat een reactie achter