Tijdens de Actualiteitenraad van maandagavond heeft de ChristenUnie het college vragen gesteld over vuurwerkoverlast en de inzet van handhavers in Capelle aan den IJssel.

Als inwoners ’s nachts last hebben van vuurwerk en de gemeente bellen, horen ze volgens de ChristenUnie dat handhaving niet werkt. Deze fractie vroeg aan het college om richting de jaarwisseling de gemeentelijke handhavers effectief en flexibel in te zetten, zodat ook ’s nachts gehandhaafd kan worden. Nu werken zij tot 22 uur, terwijl juist daarna veel wordt geknald.

Wethouder Hartnagel vertelde dat het niet mogelijk is om de handhavers nu langer te laten doorwerken, omdat er geen capaciteit is. Handhaving is vooral een taak van de politie. De wethouder deed de toezegging om bij de evaluatie van Oud & Nieuw ook te kijken naar de inzet en werktijden van de handhavers en het gebruik van knalsensoren. Knalsensoren geven aan waar de knal plaatsvindt en de melding hiervan komt via een app binnen bij gemeente en politie. Op dit moment werkt een van de Capelse handhavers samen met een vuurwerkspecialist van de politie om alle vuurwerkoverlast in kaart te brengen. De evaluatie wordt in 2018 in de raadscommissie besproken.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!