VoorleesExpress aan den IJssel zoekt enthousiaste voorlezers voor Capelle en Krimpen aan den IJssel. De VoorleesExpress maakt zich hard voor gelijke kansen in het onderwijs, het voorkomen van laaggeletterdheid, het benutten van de invloed van ouders en een stimulerende thuisomgeving. Bijna vijftien procent van de jongeren heeft een taalachterstand en dat percentage stijgt sinds 2003.

Vind jij het leuk om je in te zetten voor jonge kinderen met een taalachterstand en hun leesplezier te vergroten? Zie jij jezelf wel voorlezen bij deze kinderen thuis? Meld je aan! Zo leren kinderen beter lezen en genieten van boeken. Stuur een mailtje naar Patricia van Schaick: [email protected]

Voorlezers van de VoorleesExpress gaan bij ‘hun’ voorleesgezin 20 weken thuis voorlezen. Zij geven het project in de praktijk vorm, bouwen een band op met de gezinnen en brengen het enthousiasme voor voorlezen. Zij proberen ouders te betrekken bij het voorlezen. Coördinatoren van de VoorleesExpress begeleiden zes gezinnen en hun voorlezers tijdens het project.

Laat een reactie achter