De Capelse ChristenUnie gaat zich nog fanatieker inzetten voor een snellere busverbinding tussen Schollevaar en het centrum. Op initiatief van de partij werd zaterdag de battle gehouden: is de fiets, de auto of de bus het snelste.

De opstapplaats was bushalte Sara Burgerharterf. Raadsleden Peter Eilander en Michiel Grauss wachtten netjes totdat fractiegenoot Lucenda Adopai instapte bij bus 30. Dat was om 19.08 uur. De fiets en de auto bereikten zo rond 19.26 uur Capelle Centrum. Lekker even de Boekenkast in voor een kopje koffie. Om 19.43 uur sloot Lucenda Adopai zich aan na een omweg via Oosterflank en metrostation Capelse Brug naar metrohalte Capelle Centrum. Voor de terugweg heeft Lucenda een lift gekregen, want later op de avond is de verbinding nog slechter.

Het is overduidelijk dat de verbinding tussen Schollevaar en het stadscentrum verbetering behoeft. Een rechtstreekse verbinding is de belangrijkste wens van de tientallen Capelse burgers die gereageerd hebben op “onbereikbaar Capelle.” De fractie van de ChristenUnie zal zich hiervoor inzetten.

Laat een reactie achter