De politie heeft zich zaterdag actief bezig gehouden met toezicht en handhaving van verkeerszaken in Capelle aan den IJssel. Ook in Krimpen aan den IJssel en Rotterdam werd streng gecontroleerd. Dit meldt Nieuwsopbeeld.nl.

Een aantal voorvallen:

Op de Capelseweg werd een bestuurder aangehouden wegens rijden zonder autogordel. De auto bleek onverzekerd en een drugstest maakte hem daarnaast ook verdachte voor het rijden onder invloed van drugs. Hij werd aangehouden. Bloed werd afgenomen en is voor onderzoek opgestuurd naar het NFI. De uitslag hiervan is nog niet bekend. Hij kreeg diverse bekeuringen.

Op de Kanaalweg in zag de politie een bestuurder rijden die de gordel achter de rug langs had gemonteerd. De bestuurder ontkende dit alles. Hij kreeg proces-verbaal, waarna hij zijn onvrede kenbaar maakte.

Op de Burgemeester van Beresteijnlaan kreeg een bestuurder meerdere verbalen. Een snelheidsmeting wees uit dat na correctie 97 km/u werd gereden waar 50 km/u is toegestaan. Een boete werd opgemaakt voor een overschrijding van de maximumsnelheid en voor het rijden zonder verzekering.

Op de Capelseweg had een bestuurder meer oog voor het uiterlijk van zijn auto dan voor de technische staat daarvan. Voor twéé defecte remlichten werd proces-verbaal opgemaakt.

Laat een reactie achter