Aan de vliegende start van Laudame Financials/VCN Dames 1 in de topdivisie is afgelopen zaterdag een einde gekomen, het werd 25-23. Na vijf overwinningen op een rij in competitie- en bekerverband, waarbij ze voor zichzelf hebben bevestigd dat zij zeker op dit niveau thuis horen, moesten ze in Alterno dames 2 onze meerdere erkennen.

Vanaf de start van de eerste set was duidelijk dat het deze wedstrijd niet vanzelf zou gaan. Laudame Financials/VCN Dames 1 had moeite met de hoge servicedruk van Alterno 2 en kon daar in de setting en de aanval niet voldoende aan veranderen om het de tegenstander moeilijk te maken. Met 25-16 was deze set snel voorbij.

De start van de tweede set liet gelukkig een ander beeld zien. Met meer servicedruk en aanvalsters die er een aantal keer lekker door kwamen bouwde Laudame Financials/VCN Dames 1 een aantal punten voorsprong op. Dit hielden ze vast, zodat ze met een 17-22 voorsprong het einde van de set naderden. Het spel bleek echter gebaseerd op een wankel evenwicht, want met een paar eigen foutjes meer kreeg Alterno 2 weer grip op de set en kwam puntje voor puntje dichterbij en over dames 1 heen. Verschillende wissels mochten niet baten. Uiteindelijk was het laatste fluitsignaal op 27-25 en dat betekende een 2-0 achterstand voor Laudame Financials/VCN Dames 1.

In de wetenschap dat Alterno 2 bijna altijd vijfsetters speelde de afgelopen weken, was bij dames 1 de hoop nog niet vervlogen. De hele set ging de score gelijk op, geen van beide teams nam meer dan een of twee punten voorsprong. Toen de set bij de ‘big points’ aankwam kwamen Laudame Financials/VCN Dames 1, eigenlijk in lijn van de rest van de wedstrijd, tekort en weer ging de set met twee punten verschil naar Alterno 2, 25-23.

Al met al moeten we constateren dat wij in deze wedstrijd niet ons eigen niveau hebben gehaald. En dat kan geen enkel team in deze topdivisie zich permitteren, daarvoor zijn de verschillen te klein. Het gevolg is dat we terecht zonder punten terug naar Capelle a/d Ijssel reden. Helaas, maar een goede leerschool en komende week gaan we weer vol aan de bak om zaterdag tegen Taurus onze ongeslagen thuisstatus te kunnen behouden!

Bron: VCN

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!