Hij kraaide het uit van plezier. Denzel Dumfries, die dit seizoen Sparta voor Heerenveen verruilde, had zojuist de 2-1 voor zijn nieuwe club in de korte hoek achter doelman Nienhuis gejaagd. Hij leidde halverwege de tweede helft de achtste achtereenvolgende nederlaag in voor Sparta, dat niet meer verdiende.

”Dit was van de drie wedstrijden de minste tot nu toe,” vond trainer Dick Advocaat, ondanks de snelle openingstreffer (3e minuut) van Jeffrey Chabot, die een door Fred Friday verlengde hoekschop van Loris Brogno binnenkopte: 0-1. De vreugde was echter, net als tegen Excelsior, van korte duur. Een snelle viermans-uitval tegen twee Spartaanse verdedigers werd door Reza doeltreffend afgerond. Tot ergernis van Advocaat. ”Het is mij een raadsel waarom zoveel mensen voor de bal liepen en als je dan ziet hoe ze terugkwamen. Bij een voorsprong moet je lekker achterin blijven.”

Het was dankzij doelman Leonard Nienhuis, dat Heerenveen niet verder wegliep bij kansen van de soms ongrijpbare Zaneli en Reza, waar Sparta in die fase slechts weinig tegenover kon stellen. Na de 2-1 van Dumfries (65. minuut) lukte het Sparta beter om kansen af te dwingen, maar invaller Dos Santos mikte in vrije positie naast.

Met Ragnar Ache als invaller voor Brogno trachtte Sparta nog met enig opportunisme de 2-2 af te dwingen, maar Heerenveen hield eenvoudig stand. De beste kans kreeg Ryan Sanusi nog op de valreep, maar hij schoot in vrije positie hoog over. ”We krijgen al niet zoveel kansen, dan moet je zo’n mogelijkheid op z’n minst tussen de palen schieten,” mopperde Advocaat. ”Toch heeft de ploeg hard gewerkt, ze zijn tot het gaatje gegaan, maar het was de minste van de drie wedstrijden.”

Opstelling Sparta: Nienhuis; Holst, Fischer, Chabot, Floranus; Sanusi, Ahannach, Dougall; Brogno (78. Ache), Friday, Goodwin (63. Dos Santos).

 

Laat een reactie achter