Hockeyclub Capelle heeft een punt overgehouden aan het topduel met Liberty. De wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel.
Beide ploegen waren duidelijk gebrand op een overwinning en dat leverde een spannende, maar geen mooie wedstrijd op. Capelle startte goed en mocht na 2 minuten al aanleggen voor de eerste strafcorner, deze werd echter door de lijnstop van Liberty subliem uit het goal gehaald. Lange tijd ging het daarna over en weer tussen twee ploegen die wel wilden maar niet echt konden, uiteindelijk wist Capelle in de eerste helft via Joris van de Spelt de 1-0 te maken en deze voorsprong tot de rust vast te houden.
Na rust was Capelle niet bij machte om echt veel gevaar te stichten en kwam Liberty steeds beter in het spel. Het resulteerde in de 1-1 en Capelle moest even zoeken naar balans. Via een strafcorner van Diederik Egeter wist Capelle weer op voorsprong te komen, maar de verhoudingen lagen anders. Liberty speelde beter en wist de druk goed op te voeren. Het resulteerde in 2 goals voor Liberty en dat gaf de krachtsverhouding wel aan. Capelle had het moeilijk, maar Liberty verzuimde door te drukken. Het gaf net de benodigde ruimte voor Capelle om nog een keer aan te zetten. Een laatste strafcorner voor Capelle 2 minuten voor tijd werd door Diederik Egeter benut waardoor er een 3-3 eindstand genoteerd mocht worden.

Coach Matthijs de Rijke: “Liberty was, over het hele duel gezien, beter dan Capelle. We hebben geluk gehad dat ze na de 2-3 ons niet op de pijnbank legden, maar ons ruimte gaven. Daardoor konden we er nog een punt uit slepen.”

Het blijft spannend boven in. Ypenburg heeft nu de eerste plek in handen met 1 punt voorsprong op Liberty en Capelle. Het programma lijkt echter in het voordeel van Liberty. Niemand kan zich nog een misstap veroorloven in de race naar het kampioenschap.

Laat een reactie achter