Stichting Leergeld Capelle aan den IJssel is een samenwerking aangegaan met Goerami Computers uit Capelle. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het leveren, repareren en onderhoud van computers. Op 12 maart 2018 hebben beide partijen hiertoe een overeenkomst getekend.

Stichting Leergeld is een vrijwilligersorganisatie die kinderen helpt, waarvan de ouders een inkomen hebben van maximaal 120% van de bijstandsnorm. De stichting verstrekt geen geld maar helpt in natura om kinderen mee te kunnen laten doen. Bijvoorbeeld met fietsen om op school te komen of een laptop om te ondersteunen bij het onderwijs. In het kader van verdere professionalisering is samenwerking gezocht met Goerami Computers. Vanaf nu krijgen de kinderen die daarvoor in aanmerking komen een kwalitatief goede laptop die uitstekend geschikt is voor het schoolwerk. “Ik doe dit graag omdat ik het zie als maatschappelijk ondernemen. Ook kleinere bedrijven kunnen iets betekenen voor mensen in de omgeving die het wat minder hebben dan anderen”, aldus eigenaar Erik van Stijn.

Stichting Leergeld Capelle aan den IJssel was tot voor kort vrijwel alleen werkzaam in Capelle, maar zal op zeer korte termijn ook in Zuidplas en Krimpen aan den IJssel actief worden.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!