In 2017 zijn Sportief Capelle en SportMEE intensiever gaan samenwerken om mensen met een beperking te begeleiden naar passend sport- en beweegaanbod. Het resultaat: gezamenlijk 72 mensen geadviseerd en begeleid naar een beweegactiviteit. In 2018 zetten deze organisaties de samenwerking voort.

Niet voor iedereen is sporten en bewegen vanzelfsprekend. Voor mensen met een beperking is het aanbod bij sportverenigingen en andere sportaanbieders in de praktijk niet altijd passend. Ook het vinden van het al bestaande aanbod blijkt soms een opgave. De samenwerking tussen beide organisaties moet er toe leiden dat het vinden van passend aanbod makkelijker gaat. Dat mensen die willen sporten of bewegen begeleid kunnen worden naar een activiteit en dat eventueel aanbod iets meer toegepast kan worden op de mogelijkheden van de deelnemer.

Sportief Capelle is blij met het resultaat dat is geboekt voor ‘John’, een jongentje van negen jaar met PDD NOS. Hij wil graag zwemmen en als het even kan ook zijn zwemdiploma halen. In het reguliere zwemonderwijs kan hij niet meekomen, hij behoeft iets meer begeleiding en aandacht. In samenwerking met SportMEE zijn de mogelijkheden verkend. Een adviseur van SportMEE is samen met het jongetje en de ouder naar de zwemactiviteit van de Algemene Capelse Zwemvereniging gegaan. Hij gaat nu met heel veel plezier wekelijks zwemmen!

Als u vragen heeft over sporten een bewegen met een beperking dan kunt u contact opnemen met Sportief Capelle (010 258 8787, [email protected]).

Laat een reactie achter