Sparta Rugby heeft zondag het tweede team van SRC Thor met 56-22 verslagen. Daarmee zet Sparta een goede reeks voort, want het is de derde op rij.

Dat de laag geplaatste tegenstander uit Delft niet te onderschatten viel, bleek direct na de aftrap. Thor koos de aanval en wist al snel de eerste try te drukken. De achterstand schudde Sparta wakker. Met sterk voorwaartsenspel werden de Delftenaren onder druk gezet en Bjorn van der Zweth zette met een try ook Sparta op het scorebord.

Thor was niet uit het veld geslagen en zette met aanvallend spel Sparta onder druk. Een half uur lang golfde het spel op en neer en beide teams maakten in deze periode een try. Daarna kreeg het favoriete Sparta de overhand. Thor had lange tijd geen weerwoord en moest tries van Jorge Vazquez (2), Nick Snoek (2), Rodney van Helden (2), Richard Posthuma en Brett Meads incasseren. Sören van der Linden schoot één conversie raak, Yoran Koedood twee. Thor hervond zich tegen het einde van de wedstrijd en maakte een derde try. Sebastiaan van Ooijen deed hetzelfde namens Sparta, maar het slotakkoord was weer voor de Delftse studenten met een try in de laatste actie van de wedstrijd. Desondanks kon Sparta tevreden naar de kleedkamer terugkeren.

Volgende week reist Sparta naar Leiden. Tegen LSRG 2 zullen de Capellenaren proberen hun goede reeks voort te zetten. De aftrap op het Universitair Sportcentrum is om 12.00 uur.

Laat een reactie achter