Sparta Rugby heeft de derby tegen het derde team van de Rotterdamse Rugbyclub (RRC) met 26-24 gewonnen. De spannende en gelijkwaardige wedstrijd kende een spectaculair slot.

Sparta had in de prestigestrijd met RRC 3 onverwacht thuisvoordeel. Omdat de storm van afgelopen donderdag schade had aangericht op de velden van RRC werd de wedstrijd niet in Rotterdam, maar in Capelle aan den IJssel gespeeld.

Op het eigen veld kwam Sparta goed uit de startblokken. Uit de eerste aanval maakte Dennis van Dijk een try. Daarna golfde de aantrekkelijke wedstrijd op en neer. Om en om waren beide teams de bovenliggende partij. Vijf minuten voor tijd leek RRC de beste kaarten voor de overwinning te krijgen. De Rotterdammers maakten een try en namen een 24-19 voorsprong.

Sparta zette een furieus slotoffensief in dat in schoonheid leek te sterven tot Jasper van Hof een slimme kick over de Rotterdamse verdediging plaatste. Roy van Munster reageerde alert en drukte de try. Yoran Koedaad hield het hoofd koel en schoot de conversie tussen de palen. 26-24 voor Sparta. Niet viel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Door de zwaarbevochten overwinning klimt Sparta Rugby naar de vierde plaats op de ranglijst. De eerstvolgende wedstrijd van Sparta is zondag 11 februari. De thuiswedstrijd op het sportpark aan de Bermweg 141 tegen hekkensluiter Thor 2 begint om 13:00 uur.

Laat een reactie achter