De SP in Capelle aan den IJssel heeft vragen gesteld aan het college over problemen door verwarde huurders. Uit een recent onderzoek blijkt dat de gemeente vaak niet weet hoe ze deze problemen kunnen oplossen. De SP wil weten of de wethouder de conclusies van het onderzoek herkent en welke maatregelen er al genomen kunnen worden om deze mensen beter te begeleiden.

“Door forse landelijke bezuinigingen op de GGZ komen steeds meer verwarde mensen en psychiatrische patiënten zelfstandig in huurwoningen te wonen terwijl ze hier niet toe in staat zijn. Dit zorgt voor overlast in de buurt, onveilige situaties en zorgt er tevens voor een woningcorporatie steeds lastiger om een verzekering kan afsluiten”, aldus SP-fractievoorzitter Jurgen van der Sloot.

De SP krijgt de laatste tijd weer vaker klachten van bewoners dan hun buurt achteruit gaat door overlast van bewoners. Van der Sloot: “Soms kan één persoon of gezin het al goed verzieken voor de rest van de buurt. Het is voor bewoners dan onbegrijpelijk om te zien dat de gemeente en woningcorporatie niet of niet effectief ingrijpt. Daarnaast hebben we het idee dat in bepaalde buurten van Capelle veel meer mensen worden gehuisvest, waarvan op voorhand al bekend is dat ze psychische problemen hebben dan in andere”.

Laat een reactie achter