De SP gaat met frisse moed en hooggespannen verwachtingen de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart tegemoet. De meest linkse partij van Rotterdam gaat ervanuit dat onder aanvoering van haar onvermoeibare lijsttrekker Leo de Kleijn minimaal twee zetels winst tot de mogelijkheden behoort.
Dat betekent dus een groei van vijf naar zeven zetels.
Op een drukbezocht nieuwjaarsfeest op het partijkantoor in de Gaffelstraat hield De Kleijn vanmiddag zijn partijgenoten voor dat Rotterdam aan de vooravond staat van de start van nieuwe, linkse koers aan de Coolsingel. Leefbaar Rotterdam dreigt door de deelname van de PVV zowat gehalveerd te worden. De tijd is rijp voor een gemeentebestuur, dat mensen met minder inkomen niet langer wegzet als crimineel of de stad uitjaagt door hun huis te slopen. “Wij gooien dat roer om: wij zorgen voor perspectief op werk en toekomst, die divers en duurzaam zal zijn”, is het credo van De Kleijn.
Behalve door De Kleijn werden circa 200 aanwezigen toegesproken door de kersverse fractievoorzitter in de Tweede Kamer, Lilian Marijnissen, en burgemeester Ahmed Aboutaleb. Voorts was er een – bijna voltallige – presentatie van de eerste tien kandidaten op de SP-lijst.

Laat een reactie achter