Het schoolgebouw van Wolfert Dalton op de hoek van de Argonautenweg en de Jasonweg in de wijk 110 Morgenpolder, dat in de begin zestigjaren werd gebouwd op een weiland van een boer, is inmiddels zo ver in verval dat de Partij van de Arbeid aan wethouder Sven den Langen heeft gesteld of het wellicht niet raadzaam zou zijn om in te grijpen.

‘’Ouders en docenten zijn inmiddels zelf al in de slag met potten verf aan de slag gegaan om het een beetje op te fleuren’’, weet PvdA-raadslid Co Engberts. ‘’Leerlingen durven niet meer naar het toilet en het personeel wordt hopeloos. Dit komt omdat er al jaren plannen worden gemaakt, gesprekken gehouden en beloftes gedaan over nieuwbouw. De gebiedscommissie en ouders hebben op dit moment geen idee meer wat er staat te gebeuren, en het gebouw takelt alleen maar meer af. Er lijkt geen einde te komen aan deze situatie. Zo kan het niet langer. Ouders, docenten en leerlingen  zijn de dupe, er moet iets gebeuren.”

De druppel die de emmer deed overlopen was het bericht van RTV Rijnmond dat afgelopen dinsdag alle leerlingen naar huis gestuurd waren vanwege een kapotte cv-ketel. Met een toets- en tentamenweek in aantocht vonden de ouders dit een blamage.

 

Laat een reactie achter