Sinterklaas komt zaterdag aan in Capelle aan den IJssel, om 10.00 uur zal hij aanmeren aan het Vuijk Terrein. Daarna zal hij om 11.30 uur aankomen op het Stadsplein in Capelle aan den IJssel en zal burgemeester Peter Oskam de Sint en zijn pieten ontvangen.

Vanaf 09.30 uur zullen presentator Cees vd Meer en de Route piet de aanwezige kinderen vermaken om het wachten op de Sint wat aangenamer te maken. Zij zullen dit doen met sinterklaasliedjes en spelletjes. Ook zijn er drie ballon pieten die voor de kinderen allerlei figuren zullen maken.

Voordat de Sint aankomt is er ook een piet op de waterscooter die allerlei trucs zal uitvoeren op de IJssel. Na aankomst op het Vuijk Terrein zal de Sint worden ontvangen door de vele kinderen, burgemeester Peter Oskam zal de Sint naar Americo begeleiden. Daarna zal hij met Americo richting het Stadsplein vertrekken. Dit doet hij niet alleen, met muzikale begeleiding door Muziekvereniging “Door Kunst Verkregen” uit Nieuwerkerk aan den IJssel en den zwarte roetjes.

Rond 11.30 uur zal hij aankomen bij het Isala Theater op het Stadsplein, daar zal de goedheiligman worden verwelkomd door de burgemeester, Cees vd Meer en de Route piet. Op het podium zal de show plaatsvinden “Kom je Sinterklaas”, een zing- en dansvoorstelling. De pieten van Sint en Piet Capelle zullen daarna op het nummer “Kom je Sinterklaas” dansen en zingen. Via deze link kunnen de danspasjes worden ingestudeerd.

Later om 12.15 uur is er een optreden op het podium van Pedro en Banketpiet, daarna is er voor kinderen de Pepernoten schoorsteen competitie.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!