De SGP zal maandagavond bij de behandeling van het Gebiedspaspoort Rivium twee moties indienen. De fractie maakt zich zorgen dat er nu wel kantoorpanden mogen worden omgezet naar woningen, maar dat er onvoldoende voorzieningen in deze wijk zijn. Ook wil ze dat de buitenruimte voortvarend wordt aangepakt, zodat het voor de nieuwe bewoners ook buiten prettig vertoeven wordt.

Raadslid Arwin van Buuren: “Wij willen dat het college een ritsprincipe hanteert. Daarbij moet het voorzieningenniveau gelijke tred houden met de toename van nieuwe woningen. Mensen moeten in hun eigen buurt winkels en andere voorzieningen gewoon beschikbaar hebben. We moeten er voor waken dat het straks nog erger wordt dan in Fascinatio waar mensen jarenlang verstoken waren van hele basale voorzieningen”.

Ook wil de SGP dat de gemeente de marktpartijen die panden gaan transformeren verplicht om ook in de buitenruimte te investeren. Zij wil dat het college de ontwikkelende partijen ook verplicht om gezamenlijk het parkeren zodanig te organiseren dat er ook meer openbaar groen in Rivium bij komt.”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!