Sara Vermeer uit Havo 5 heeft woensdag de eerste Comeniuslezing gewonnen. Deze lezing werd georganiseerd door de bibliotheek in samenwerking met het Comeniuscollege. Er werden vijf pitches gehouden over uiteenlopende onderwerpen. De vijf leerlingen van het Comeniuscollege waren geselecteerd, omdat ze eerder hadden uitgeblonken tijdens het presenteren van hun proefwerkstuk.

De uitblinkers kregen een presentatietraining aangeboden die werd verzorgd door het Jeugdtheaterhuis Capelle. De leerlingen leerden met behulp van theatertechnieken om hun presentatie om te zetten in een korte pitch. Met een uitstekend resultaat, want er waren hele boeiende pitches te horen, die werden beoordeeld door een vakkundige jury.

De pitch over de rol van kinderen in de boeken van Auke Hulst werd door de jury unaniem als beste verkozen. Sara Vermeer uit Havo 5 werd daarom de winnares van de eerste Comeniuslezing. Wethouder Dick van Sluis overhandigde haar een wisseltrofee en een waardebon die beschikbaar werden gesteld door de bibliotheek en het Comeniuscollege.

Laat een reactie achter