Binnenkort start een grootscheepse renovatie van het operatiekamercomplex van het Capelse IJsselland Ziekenhuis. Om de wachttijden voor operaties beheersbaar te houden, is het IJsselland een samenwerking aangegaan met het Park Medisch Centrum aan de Hoofdweg in Rotterdam. De afspraken tussen beide zorgorganisaties zijn maandag bekrachtigd.

De grote renovatie van de operatiekamers en het beddenhuis in het IJsselland Ziekenhuis zal enkele jaren in beslag nemen. Dit heeft de nodige gevolgen voor het gebruik van de ruimtes. Het ziekenhuis werkt daarom al langere tijd aan een gedegen planning waarmee de capaciteit voor behandelingen en operaties gelijk kan blijven.

Medisch specialisten van het IJsselland Ziekenhuis zullen daarom vaker opereren in het ParkMC. Het IJsselland gaat tevens gebruik maken van de beddencapaciteit in het PMC. Hierdoor kunnen niet alleen operaties in dagbehandeling worden uitgevoerd maar ook operaties met een opname.

In het Park Medisch Centrum werken enkele specialismen van het IJsselland Ziekenhuis al geruime tijd nauw samen. Deze samenwerking ligt daarom voor de hand en wordt voor de komende jaren uitgebreid. Maandag 29 januari zijn de afspraken tussen beide organisaties ondertekend door drs. Wu, medisch directeur Park Medisch Centrum, en drs. De Vet, raad van bestuur IJsselland Ziekenhuis a.i.

Bestuurder Jules de Vet van het IJsselland Ziekenhuis is blij met de gemaakte afspraken: “De afgelopen maanden hebben we in een korte tijd samen enorm veel bereikt, alle werkwijzen en procedures zijn doorgenomen en op elkaar afgestemd. We kunnen nu op 1 februari goed van start.” Medisch directeur S. Wu van het PMC voegt toe: “De patiënt zal de voordelen van deze afspraken over de zorg gaan ervaren. De patiënt heeft vanzelfsprekend altijd het laatste woord.”

Laat een reactie achter