“Mijn vader is na de oorlog begonnen met wat meubelen verkopen. Die stonden in een kleine ruimte, allemaal op elkaar gestapeld”, vertelt Piet Voorbrood. Inmiddels doet hij al veertig jaar de inkoop van de meubelcollectie en in die tijd is er veel veranderd. “Alles was toen donker eiken, nu heb je verschillende materialen en trends, die naast elkaar bestaan en elkaar afwisselen. Ook is de presentatie in de showroom heel belangrijk.”

 

De collectie vernieuwt continu. “Wekelijk komen zo’n tien vertegenwoordigers langs en lopen we beurzen af in binnen- en buitenland.” Alles wordt kritisch beoordeeld: past het in de collectie en zal hier vraag naar zijn? Maar ook: hoe is de kwaliteit en afwerking van de materialen. “Ik kan niet alleen inkopen wat ik zelf mooi vind, want je moet van alle trends wat hebben. Het is fingerspitzengefühl, wat je wel of niet moet inkopen.”

 

Voorbrood focust zich niet op één trend, maar heeft voor iedere stijl een aantrekkelijke collectie: van klassiek tot design, van industrieel tot landelijk. Ook hebben zij meubelen in verschillende prijsklassen, zodat iedereen iets kan vinden dat bij zijn portemonnee past. “En als je elders iets gezien hebt wat je mooi vindt, dan kunnen we altijd proberen het te leveren!”

Laat een reactie achter