Huurders van Stadswonen Rotterdam, een onderdeel van Woonstad Rotterdam, hebben de maandprijs van de Student Energy Race in de wacht gesleept. In deze competitie strijden studentenhuizen uit acht grote steden met elkaar over wie het meeste energie kan besparen. De bewoners van een studentenhuis aan de ’s Gravenweg bespaarden in december 42% op hun energieverbruik. Hiermee stonden zij afgelopen maand in de top 3.

De studenten van het winnende huis doen vanaf het begin fanatiek mee aan de race. Dat gaat verder dan de verwarming een graadje lager zetten; die gaat zelfs helemaal uit. Binnen kleden ze zich met dikke truien en warme sokken. En de was? Die doen ze bij hun ouders.

De Student Energy Race duurt vijf maanden, waarin de studenten worden gesteund met workshops en energiebesparende artikelen zoals spaarlampen en een slimme energiemeter. Via een app kunnen de deelnemers hun eigen resultaten en die van de concurrentie volgen. De grote winnaar van de race is het studentenhuis dat uiteindelijk de meeste energie heeft bespaard. Naast de hoofdprijs is er iedere maand een energiethema en maandprijs.

Drie studentenhuizen van Stadswonen Rotterdam doen mee aan de race. In 2012-2013, het eerste jaar van de race, bespaarden de deelnemers samen 27 procent. Vier jaar later was de besparing in diezelfde huizen toegenomen tot 37,2 procent.

Laat een reactie achter