Voetballen om niet te degraderen, een gestaakte wedstrijd waarvan de nasleep nog altijd loopt en een trainerswissel. Gertjan Rothman heeft wel eens kalmere seizoenen meegemaakt als zijn afscheidsjaar. Komende zaterdag wacht er waarschijnlijk weer reuring bij het bezoek van Quick Boys aan sportpark ’t Slot. Naar verwachting zullen zo’n 2000 mensen afkomen op het bezoek van Dirk Kuyt. En die zullen ook allemaal kijken naar zijn directe tegenstander, Gertjan Rothman.

De 34-jarige Lekkerkerker kijkt zelf nuchter vooruit: “Ik vind het een prachtige uitdaging, maar Dirk Kuyt is ook gewoon een mens van vlees en bloed. Bovendien is het de vraag of hij zal starten, want volgens mij heeft hij aangegeven niet iedere wedstrijd mee te zullen doen. We zien het wel. Ik zou het in ieder geval erg leuk vinden en ik denk dat een slimme Kuyt op leeftijd mij beter ligt dan een lastige, snelle en wendbare spits van 20 jaar.”

Sportpark ’t Slot zal volstromen komende zaterdag, er worden dan ook allerlei veiligheidsmaatregelen getroffen. Quick Boys neemt altijd al heel veel fans mee naar uitwedstrijden en ook zullen honderden Feyenoord-supporters afkomen op de komst van Dirk Kuyt. Rothman: “De entourage zal heel anders zijn dan wij gewend zijn. Het wordt sowieso drukker en heel veel toeschouwers zullen voor Kuyt en dus tegen Capelle zijn. Misschien voelt het wel als een uitwedstrijd. Er zal bij ons in ieder geval niemand gemotiveerd hoeven worden om een stapje extra te zetten.”

Rothman zelf is bezig aan zijn afscheidstoernee. De verdediger kwam in 2007 over van Excelsior en vindt dat het na elf jaar Capelle tijd is voor andere dingen: “Mijn zoontjes Luuk en Koen spelen bij Lekkerkerk, ik combineer het voetbal met een studie en een baan, het is mooi geweest. Ik ben 34 jaar en ben blij dat ik zelf de keuze kan maken om te stoppen en dat dat niet voor mij gedaan wordt. Ik hoop vurig dat mijn afscheid niet gepaard gaat met degradatie naar de Hoofdklasse. Daar zal ik ook zaterdag tegen Kuyt alles aan doen.”

Foto: Fred van Erkel

Laat een reactie achter