De gemeenteraad van Capelle aan den IJssel komt elke maandag- en dinsdagavond bij elkaar. Tijdens de raadsvergadering van vanavond staan een aantal punten op de agenda, waaronder het rekenkamerrappoort Zicht op cultuur. Onderzoek naar doelmatigheid cultuursubsidies, en ook de openbare toiletten in het Schollebos.

Rekenkamer
De gemeente Capelle aan den IJssel besteedt jaarlijks om en nabij drie miljoen euro aan cultuursubsidie. De Rekenkamer heeft een rapport gemaakt over hoe doelmatig de subsidie wordt gebruikt, hiervoor worden jaarlijks prestatieafspraken gemaakt en moeten culturele instellingen verantwoording afleggen. Echter is het niet altijd even duidelijk waar subsidie aan wordt besteed, hierover is een rapport gemaakt.

Openbare toiletten Schollebos
Een ander punt op de agenda is de openbare toiletten in het Schollebos. Inwoners van Capelle aan den IJssel zullen vanavond een petitie aanbieden aan de gemeenteraad, waarna het onderwerp zal worden besproken. De toiletten zijn nodig, omdat Capellenaren noodgedwongen moeten wildplassen of naar het pannenkoekenhuis moeten. Zij zouden graag zien dat de gemeente de mogelijkheid onderzoekt om dit te realiseren in het voorjaar van 2018.

Vanaf 19.30 uur vergadert de gemeenteraad over deze en andere zaken, zoals het bestemmingsplan voor De Mient en ook het gratis gebruik van openbaar vervoer voor 65+’ers.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!