De gemeenteraad van Capelle aan den IJssel vergadert vanavond over onder meer de verruiming van openingstijden op zondag 24 december en ook de Parkshuttle door Vervoersautoriteit MDRH.

Verruiming openingstijden
Diverse ondernemers, zoals een supermarktmanager namens drie vestigingen van Albert Heijn in Capelle aan den IJssel hebben verruiming van de zondagopenstelling aangevraagd voor 24 december. Niet alleen de supermarktketen, maar ook Wereldhave, in winkelcentrum De Koperwiek heeft het college gevraagd om verruiming van de openingstijden. Op de dag voor kerst doen Capellenaren nog de laatste kerstboodschappen, veel winkels hebben het dan extra druk.

Parkshuttle Rivium
De Vervoersautoriteit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag heeft een Programma van Eisen samengesteld voor de concessie Parkshuttle Rivium. Dit is een exclusief recht om openbaar vervoer te mogen exploiteren voor een periode van 15 jaar. Om de Parkshuttle mogelijk te maken is er uitbreiding nodig van de infrastructuur, de openbare weg moet worden aangepast zodat de shuttledienst kan rijden.

Vanaf 20.00 uur komt de gemeenteraad bij elkaar om te vergaderen over deze en andere stukken.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!