De raadsvergadering zal aanstaande maandag in het teken staan van Oeverrijk, het gebied tussen de ‘s-Gravenweg, Kanaalweg en Bermweg. Het is de vraag of er in het gebied woningen zullen komen, gisteren sprak raadslid Arwin van Buuren al van een “Historische blunder” als dit plan wordt doorgezet. Als het aan de PvdA ligt, blijft het gebied groen. Fractievoorzitter Wendy Tieman: “Capelle is volgebouwd. We moeten in Capelle de groene gebieden, zoals dit stuk slagenlandschap, beschermen en zorgen dat zoveel mogelijk Capellenaren ervan kunnen genieten.”

De PvdA komt maandag in de raadsvergadering dan ook met verschillende voorstellen om ervoor te zorgen dat het gebied groen blijft. Tieman: “Als we het willen als gemeenteraad, dan kunnen we dit gebied groen houden. We kunnen dat gewoon besluiten. We kunnen het ook betalen. Sterker nog wij hebben zelfs drie manieren bedacht om het groen houden te bekostigen.” De PvdA omarmt daarbij het plan van een polderpark dat door buurtbewoners is ontwikkeld. Op die manier kan het gebied, dat nu verscholen ligt tussen bebouwing, toegankelijk gemaakt worden voor alle Capellenaren. “Uiteindelijk is de keuze heel simpel” zegt Tieman, “of je kiest ervoor om in dit gebied woningen te bouwen voor een aantal rijken of je kiest ervoor om alle Capellenaren ervan te laten genieten.”

Een soortgelijke discussie speelt overigens ook nog bij het ‘s-Gravenweteringpark (locatie van het voormalige IJsselcollege). Ook dit staat maandag op de raadsagenda. Met de plannen die nu voorliggen worden ook daar een aantal groene stroken bebouwd. De PvdA wil ook dit voorkomen en wil dat het college een nieuw plan uitwerkt voor bebouwing op het bouwvlak van het voormalige IJsselcollege.

Beeldrechten: Groen Oeverrijk.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!