Dit is de 7-jarige Robbie, die al ruim een jaar lang elke week voor een chemo naar het Erasmus MC-Sophia komt en meestal met opgeheven hoofd in zijn Star Wars-pak. Hij heeft nog vier onderhoudsmedicaties te ondergaan en de medewerkers van de poli Oncologie hebben besloten dat knallend af te sluiten, met het allermooiste pak.

In juli 2016 werd bij Robbie een agressieve tumor ontdekt in zijn balzak. Een Rabdomyosarcome. Na onderzoeken en operaties bleken er in zijn onderbuik ook uitzaaiingen te zijn.

Een dag voor het ziekenhuisbezoek kijkt Robbie altijd erg op tegen de behandeling. “Hij wil dan bijvoorbeeld niet slapen, zodat de volgende dag niet aanbreekt”, zeggen zijn ouders Ruben en Daniëlle. “Maar hij zoekt altijd een manier om er toch iets van te maken. Hij verkleedt zich graag als een Star Wars-personage en neemt een rol aan en marcheert dan naar het Sophia. Maar het blijft zwaar. Soms loopt hij met zwabberbenen weer naar buiten.’’

Het idee van de pakken was van de vader Ruben, die ze voor zijn zoon meenam uit de VS. ‘’Ik was al fan, maar daarna nog een grotere”, zegt Robbie zelf. “Als ik het Sophia binnenkom, en de mensen staan verbaasd te kijken, of willen met mij op de foto, dan lach ik stiekem onder mijn masker.”

Op de poli Oncologie zijn de medewerkers elke week weer nieuwsgierig welk pak Robbie aan heeft. “Met kerst heeft hij een nieuwe Star Wars-helm gekregen met stemvervorming”, vertelt Daniëlle.

De ouders van Robbie houden een blog bij: www.robbieblog.nl.

Laat een reactie achter