Na ruim twintig jaar staat de musical over de extravagante virtuoos Cole Porter opnieuw in het theater. You’re the top gaat over het bijzondere leven van deze componist en songwriter, die meer dan 800 liedjes voor 39 musicals schreef. Het wordt een wervelende voorstelling met heerlijke musicalnummers, zaterdag 12 mei in het Isala Theater. Paul Groot en de Vlaardingse Marjolein Keuning spelen de hoofdrollen.

Als de naam Cole Porter niet meteen een belletje doet rinkelen, doet ongetwijfeld een van zijn nummers dat wel. Ev’ry time we say goodbye, I’ve got you under my skin en Night and day zijn maar een paar van zijn beroemde songs. De musical vertelt over Porters leven, met aan de ene kant glamour en plezier maar aan de andere kant drama en tragiek. Want naast een uitzonderlijk talent en een hartstochtelijk feestganger was hij ook een homoseksueel die niet kon trouwen met de liefde van zijn leven. Zijn eenzaamheid groeit dan ook met de jaren. In You’re the top is Porter in zijn laatste levensfase. Hij verblijft in zijn buitenhuis, waar hij elk weekend gasten uitnodigt om hem gezelschap te houden. Maar deze avond zijn er geen gasten…

Het hele ensemble, onder wie Nelleke Kuipers en Cheyenne Boermans die aan Codarts in Rotterdam studeren, wordt geroemd. De stemmen klinken prachtig bij elkaar. Ook is de pers zeer lovend over het liveorkest onder leiding van Ed Boekee. Zij zorgen samen met de acteurs voor een geestig en indringend portret van een van de grootste liedjesschrijvers van de vorige eeuw.

Zaterdag 12 mei 20.15 uur, grote zaal, entree € 35,50 (CJP / 65+ € 34,00)

Isala Theater – Stadsplein 5, Capelle aan den IJssel

Laat een reactie achter