De gemeente Capelle aan den IJssel wil de entree va Capelle aan den IJssel vanaf de A16 een kwaliteitsimpuls geven. Het gebied van de Abram van Rijckevorselweg tot en met het Capelseplein is op dit moment geen aantrekkelijk visitekaartje van Capelle. De gemeente wil deze entree een kwaliteitsimpuls geven door het aanbrengen van bloemrijke begroeiing en bomen. Momenteel is de aanblik kaal en kil.

Bewoners die tips hebben kunnen op donderdag 12 april een bijeenkomst bijwonen in buurtcentrum Wonderwereld (aanvang 19.00 uur, Fascinatioboueverd 1148). Er is ruimte voor de eerste 25 mensen die zich aanmelden.

Er zijn ook plannen voor de aanpak voor de entrees in Schollevaar, de lanen in Oostgaarde en voor de laan in Schenkel. Diverse Capelse belangengroepen en deskundigen zijn uitgenodigd om in werkgroepen de planvorming te begeleiden. Bij de start van de elke planvorming wordt een en workshop voor burgers georganiseerd.

Voor de entrees en de ‘groene hoofdstructuren’ worden toekomstbeelden opgebouwd. Deze geven weer hoe het beeld van de entree en groenstructuren kan verbeteren en hoe met groen tegelijkertijd kan worden bijgedragen aan zaken als het terugdringen van opwarming van stedelijke gebieden, de opvang van hemelwater, de reductie van fijnstof in de lucht en de vergroting van natuurwaarden. Bij de Abram van Rijckevorselweg en het Capelse Plein wordt daarnaast ook gekeken naar zaken als het aanbrengen van zonnepanelen en de aanpassing van geluidswallen, als verbetering op het vlak van duurzaamheid en milieu.

De start van de planvorming voor elk van de gebieden wordt bekend gemaakt op capellebouwtaandestad.nl en ook via het Capels Dagblad.

 

Laat een reactie achter