Janine Oosting is benoemd als lid van de Raad van Bestuur van het IJsselland ziekenhuis. Oosting start op 1 april 2018 en is de opvolger van Joke Boonstra, die is toegetreden tot de Raad van Bestuur van het Erasmus MC.

Janine Oosting heeft een achtergrond als klinisch chemicus. Sinds 2010 is zij werkzaam bij het Radboudumc, eerst als hoofd Laboratorium Klinische Chemie en later als hoofd Radboudumc Laboratorium voor Diagnostiek. Daarnaast is zij actief als vice-voorzitter van het bestuur Stafconvent. Janine Oosting is goed bekend met algemene ziekenhuizen. Zij is in diverse ziekenhuizen werkzaam geweest als klinisch chemicus en als hoofd laboratorium, waaronder Ziekenhuis Bernhoven en de Sint Maartenskliniek.

De Raad van Toezicht is zeer verheugd met de komst van Janine Oosting naar het IJsselland Ziekenhuis. Hendrik van Moorsel, voorzitter Raad van Toezicht: “De Raad van Toezicht ziet een bestuurder die vanuit de medisch inhoudelijke invalshoek haar rol als lid van de Raad van Bestuur kan vervullen. Haar bestuurlijke ervaring in zowel de setting van een algemeen ziekenhuis als van een academisch centrum is van grote waarde om in verbinding met alle interne én externe belanghebbenden het IJsselland Ziekenhuis te positioneren en vanuit die positie de verdere ontwikkeling van goede en betaalbare zorg, inclusief het bijbehorende investeringsprogramma, te realiseren. De Raad van Toezicht ziet dan ook uit naar een vruchtbare samenwerking.”

Albert van Wijk, voorzitter Raad van Bestuur, kijkt ook uit naar de komst van zijn nieuwe collega. “Op de eerste plaats een warm welkom voor Janine in het IJsselland Ziekenhuis. Ik ben blij dat met de komst van Janine de Raad van Bestuur weer op volle sterkte is. Onze achtergronden en ervaring vullen elkaar goed aan en ik zie dan ook uit naar onze samenwerking. Graag ga ik samen met Janine aan de slag met de uitdagingen die er voor het IJsselland liggen de komende periode.”

Ook Janine Oosting is blij met haar volgende stap. “Het IJsselland is een ziekenhuis dat bij uitstek geschikt is om op een laagdrempelige manier, dicht bij de patiënt, flexibel te kunnen inspelen op veranderingen in zorgbehoeften en maatschappelijke trends. Ik kijk er naar uit om mijn kennis en ervaring te gaan gebruiken om dat te realiseren en wil het verschil maken voor zowel de medewerkers van het IJsselland als voor de patiënten.”

Laat een reactie achter