Met maar liefst acht Jupiler League-waardige spelers wist Jong Almere City op sportpark ‘t Slot de drie punten mee naar huis te nemen. Capelle verloor met 0-1. Een onnodige nederlaag.

In de eerste helft waren de bezoekers de betere. Hun positiespel leverde een overwicht op, dat echter niet tot veel kansen leidde. Capelle verzette zich manmoedig, maar moest toch toezien, dat de bezoekers op voorsprong kwamen. Kai Fens veroorzaakte een vrije trap net buiten de zestien, die Charlie Telfer onberispelijk in de rechterbenedenhoek knalde 0-1. Capelle kreeg voor de rust ook nog twee goede kansen. Fens na een voorzet van Angelmo Vyent en Olaf van der Sande na een vrije trap van Gertjan Rothman kopten beiden naast het doel.
Na de rust een beter spelend Capelle, dat na een slechte uittrap van keeper Mike Grim de kans kreeg de stand gelijk te trekken. Van de Sande, Vyent en Bram de Bruin slaagden er echter niet in de bal in het doel te krijgen. Jong Almere City kreeg in de 60e minuut een 100% kans de score te vergroten. Dennis van der Heijden miste op drie meter voor open doel deze uitgelezen kans. In de 70e minuut werd invaller Dave van der Steen binnen de zestien onderuitgehaald. De penalty genomen door Sandin Avdic wordt gekeerd door keeper Grim. In de 77e minuut is van der Steen opnieuw dichtbij een treffer, maar zijn inzet wordt nog net tot corner verwerkt. Drie minuten later mag Jeffrey Rijsdijk namens Almere City een vrije trap nemen, die net over gaat. In de 86e minuut schiet Jorn van Lunteren hard op het doel, maar keeper Grim tikt de bal net over de lat. Ook Almere City krijgt vlak voor tijd nog een kans, maar Kenneth Aninkora stift de bal net naast. De stand bleef na 90 minuten ongewijzigd, waarmee Capelle zich tekort deed. Het probleem zit evenals vorig seizoen in het maken van doelpunten.

Scheidsrechter Mike de Bruijn gaf gele kaarten aan Jaliens en Fens van Capelle en aan Kvida en van Hulten van Jong Almere City.

Capelle: van der Ploeg, Jaliens, Fens, Rothman, van Eijk, Avdic (77 Kousemaker,), van Lunteren, Letterie (67 Gomez Shee), de Bruin, Vyent (63 van der Steen), van der Sande.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!