Ondanks het enthousiasme van de Capelse Raad is het nog de vraag of met ingang van 2018 de onbemande Parkshuttle op de openbare weg zal worden toegelaten. De Shuttle rijdt nu over de metrobaan tussen metrostation Kralingse Zoom en het Rivium, de bedoeling is dat het voertuig straks ook naar de Van Brienenoordbrug rijdt. Passagiers kunnen dan vervolgens per watertaxi naar Rotterdam vervoerd worden.

Gemeentes als Nissewaard, Hellevoetsluis en Brielle, waar de onbemande Parkshuttle ook rijdt,  zien het nog niet zitten. Er is angst voor schrik onder automobilisten als deze een onbemand voertuig zien en ook vrezen die gemeentes dat de techniek nog niet voldoende ontwikkeld is en een stilstaande Shuttle voor grote opstoppingen kan zorgen.

Fractievoorzitter Nico van Veen van de VVD heeft zijn verbazing geuit over de mogelijke vertraging. Op twitter liet Van Veen weten het vreemd te vinden als Nissewaard, Hellevoetsluis en Brielle zouden meebeslissen over wat er in Capelle aan den IJssel gebeurt, omdat het een ‘gezamenlijk project’ betreft.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!