Bibliotheken en scholen in de regio stonden vorige week in het teken van De week van alfabetisering. Tijdens deze week werden extra activiteiten georganiseerd om te laten zien hoe belangrijk het is om te kunnen lezen, schrijven en ook rekenen. De Capelse bibliotheek organiseerde voor de zevende keer een elfjeswedstrijd, waarin korte gedichten van elf woorden werden gemaakt door taalleerders, kinderen, jongeren en volwassenen. Het thema van dit was Uit de pas!, dat ging over mensen die afwijken van de gemiddelden en over jezelf zijn.

Raafat bijvoorbeeld woont sinds anderhalf jaar in Nijmegen. In zijn werkboek stond de opdracht om een elfje te schrijven, alleen kon zijn leraar Nederlands niet vertellen wat een elfje was. Vervolgens is Raafat aan het googelen geslagen en kwam uit op de Elfjeswedstrijd in Capelle aan den IJssel. Hij heeft een elfje gemaakt en ingezonden, dat leverde een prijs op!

Wethouder Eric Faassen overhandigde in cultuurpodium CAPSLOC de prijzen uit in vier categorieën: taalleerders, kinderen, jongeren en volwassenen.

Raafat uit Nijmegen en Hala, NT2 op Basisschool Ontdekrijk wonnen in de categorie taalleerders. De drie winnaars uit het basisonderwijs zijn Divaio uit groep 8a, Dyreasha uit groep 8b en Tishaunie uit groep 7 kwamen van De Klim-op. De 16-jarige Safiya van het IJsselcollege won in de categorie jongeren en Esmea won in de categorie volwassenen.

 

Bron en beeld: Bibliotheek aan den IJssel.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!