Wethouder Josien van Cappelle onthulde maandagmorgen de nieuwe website van de gemeente Capelle aan den IJssel. De website heeft een frissere vormgeving, duidelijke structuur en verbeterde mobiele website gekregen.

Veelbezochte producten en diensten kunnen nu eenvoudig en snel worden gevonden, omdat bezoekers steeds meer zelf kunnen regelen. Van Cappelle is tevreden over de website: “Onze nieuwe site is prachtig en past helemaal bij de tijd van nu. Capellenaren kunnen nog beter, sneller en makkelijker de informatie vinden die ze nodig hebben. Dat draagt bij aan onze gemeentelijke dienstverlening.”

De vernieuwing van de website was nodig, omdat bijna de helft van de bezoekers de website bezoekt met een smartphone of tablet. De site past zich nu beter aan aan de grootte van het scherm, zodat deze bruikbaar is op de mobiele apparaten. Ook Capellenaren waren betrokken bij de bouw van de website, zij dachten mee over de indeling, onderwerpen en benamingen op de website.

Wel blijft de site in ontwikkeling, de gemeente monitort het aantal bezoekers en voert aanpassingen door. Dit betekent dat pagina’s die nauwelijks worden bekeken worden verwijderd en nieuwe inhoud zal worden geplaatst waarnaar wel gezocht wordt.

Beeld: Jan Kok

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!