De locatieraad en de orgelcommissie van de St. Paulus’ Bekering nemen op zondag 26 november op feestelijke wijze het nieuwe orgel in gebruik. Dat orgel, in 1969 gebouwd door de firma Leeflang, kwam onlangs over van de voormalige Immanuelkerk te Rotterdam-Alexander. De afgelopen maanden heeft de firma Reil het orgel in de kerk opgebouwd, geïntoneerd en opgeleverd.

De aanschaf van het orgel is mogelijk gemaakt door donaties van parochianen en door substantiële bijdragen van stichtingen, fondsen en gemeente. Het orgel blijft dan ook niet alleen voorbehouden aan kerkelijke vieringen, maar zal tevens te beluisteren zijn bij orgelconcerten en (koor-)uitvoeringen voor groter publiek.

De inzegening zal plaatsvinden tijdens de reguliere eucharistieviering. Aanvang 11:00 uur, inloop met orgelspel vanaf 10:45 uur. Ook het feest van Christus Koning, de laatste zondag van het kerkelijk jaar, wordt deze zondag gevierd. Voorgangers zijn Wilbert Bekedam en Rita Schoolenberg. Tussen 13.15 uur en 15.00 uur geven de organisten Richard Bot en Ton van Eck een kennismakingsconcert.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!