De Rotterdamse islampartij Nida zegt tegen de website DutchTurks dat hun raadslid Aydin Peksert alle aantijgingen die op zijn Facebook staan uit zijn duim heeft verzonnen. Partijvoorzitter Nurullah Gerdan erkent wel dat het onderhoud over het niet kandideren van Peksert als raadslid in een onprettige sfeer is gevoerd, en ook dat hij als tweede man onbevoegd was om met Denk te praten, ‘’maar dat de verdere uitlatingen niet zijn gedaan.’’

De verklaring van Gerdan komt er dus op neer dat Peksert heeft gelogen dat Nourdin el Ouali hem een dubbelspion van DENK heeft genoemd, een verrader en een munafiq. Dat laatste betekent: van buiten moslim, van binnen niet.

Met één zin ontkent de top van Nida dus óók dat er tijdens het onderhoud is ‘geschreeuwd, gescholden en met verdachtmakingen zijn gestrooid.’ Ook zou er niet gezegd zijn dat Peksert ‘eerloos’ is en de belediging dat hij ‘slechts magazijnmedewerker’ is en niets voorstelt zonder zijn raadslidmaatschap is dus ook niet ter sprake gekomen.

In een reactie aan alleen DutchTurks  laat Nourdin el Ouali weten dat hij de gang van zaken en de fitna enorm betreurt en niet voornemens is om met modder te gooien, ongeacht hoeveel bakken zijn kant uitkomen.

Volgens partijvoorzitter Gerdan is de keuze om Aydin niet verkiesbaar te stellen een inhoudelijke op basis van kwaliteit en vertrouwen. Het is vooral het vertrouwen dat geschaad lijkt te zijn.

‘’Het lijkt me onmogelijk dat je zo’n lange verklaring zoals Peksert op zijn Facebook-pagina heeft opgeschreven uit je duim zuigt. Want dan heb je een tic van de malle molen’’, zegt stadswacht Sjors van Maurik, die de affaire op de voet volgt. ‘’De partijvoorzitter van Nida had er voor de geloofwaardigheid van zijn beweging beter aan gedaan om net als El Ouali te zwijgen, want als je alles gaat ontkennen en dus ook alle door Peksert genoemde voorbeelden met het waswater wegspoelt, dan valt alle vertrouwen weg en denkt men: wat een zooitje is het daar.’’

Foto: Peksert (links) en El Ouali (rechts) in betere tijden.

Laat een reactie achter