Nicholas Marfelt keert terug naar het Deense SönderjyskE. In onderling overleg zijn Marfelt, SönderjyskE en Sparta Rotterdam overeengekomen om de huurovereenkomst per direct te beëindigen. De 23-jarige linksback werd de afgelopen maanden gehuurd van de Deense club en kwam bij Sparta tot zeven wedstrijden in de eredivisie. Voor Jong Sparta kwam hij drie keer uit. Na Franck Bambock, George Dobson en Dalibor Volas is hij de vierde door Alex Pastoor aangetrokken speler, die het Kasteel voortijdig verlaat.

Even leek de terugkeer een probleem, omdat Marfelt dit seizoen uitkwam voor zowel Sønderjyske als Sparta. De regels bepalen dat een speler per seizoen niet voor meer dan twee clubs mag spelen. Voor landen waar de voetbalcompetitie volgens een ander kalenderjaar verlopen, zoals Zweden, Noorwegen en Denemarken, bleek een uitzondering mogelijk. Daar start het nieuwe voetbalseizoen in maart.

Voordat Marfelt twee jaar voor SönderjyskE speelde, kwam hij uit voor FC Helsingor. Hij begon zijn loopbaan bij Hvidovre, de club waar ooit Ivan Nielsen (ex-Feyenoord en -PSV) zijn carrière begon.

Het commentaar van Alan Hvedehave, de zaakwaarnemer van Marfelt: “We waren ervan overtuigd dat de overstap naar Sparta goed voor hem zou zijn, maar de nieuwe trainer heeft gekozen voor andere spelers.”

Laat een reactie achter