De musical Cats van Andrew Lloyd Webber komt voor het eerst in ruim tien jaar weer naar Nederland. De Londense West End-productie staat van half december 2018 tot eind januari 2019 in het RAI-Theater in Amsterdam en het Luxor Theater in Rotterdam. Volgens de producent staan er 48 shows gepland.

Sinds de wereldpremière in 1981 speelde Cats onafgebroken gedurende een recordperiode van 21 jaar zo’n 9000 voorstellingen in Londen. De hit ‘Memory’ is inmiddels door meer dan 150 artiesten gecoverd, van Barbra Streisand tot Céline Dion. Meer dan 81 miljoen mensen in meer dan dertig landen bezochten de show, die al in vijftien talen werd opgevoerd.

In Nederland werd het stuk dertig jaar geleden voor het eerst gespeeld. De laatste maal dat Cats te zien was, was in het seizoen 2006/2007. De Britse versie die naar Nederland komt, wordt voorzien van boventiteling. De cast en crew van deze versie bestaat uit bijna zestig mensen. De voorstelling is geproduceerd door Frank van Paridon, die eerder onder meer voor Stage Entertainment en Cirque du Soleil werkte.

Laat een reactie achter