Medewerkers van Sportief Capelle en de vakdocenten bewegingsonderwijs hebben eind januari de motorische vaardigheden van de groep 6,7 en 8 leerlingen van de Capelse basisscholen OBS de Klim Op en OBS Ontdekrijk in kaart gebracht. Dat meldt Sportief Capelle op de eigen website.

Dit gebeurde tijdens de reguliere gymles middels de nieuw ontwikkelde MQ schooltest. De test geeft objectief inzicht in de motorische ontwikkeling van leerlingen. Hiermee worden motorische achterstanden eerder gesignaleerd en kunnen sport- en beweegtalenten eerder worden herkent.
Deze MQ Schooltest is recent ontwikkeld en getoetst door Athletics Skills Model, de afdeling bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam en de faculteit Gezondheid, Voeding en Sport van de Haagse Hogeschool. Sportief Capelle organiseert de MQ schooltest als pilot in het kader van het project Buurtsportvereniging in de buurten de Hoeken, Hoven, Wiekslag en Rondelen. Hierbij wordt door Sportief Capelle ingezet om het sport- en beweegaanbod nog passender en toegankelijk te maken voor de kinderen. De MQ schooltest levert hiervoor waardevolle input. Daarnaast geeft de MQ schooltest de vakdocenten bruikbare informatie voor de bewegingsonderwijslessen.

De ongeveer 175 deelnemende kinderen van beide scholen waren in ieder geval enthousiast over de test, waarbij ze in de gymzaal diverse klim, klauter, ren, gooi en vang onderdelen mochten uitvoeren op het speciale uitgezette MQ testparcours.

Laat een reactie achter